Blog archives

Blog categories

Latest Comments

No comments

Blog search

Cum sa alegi ambalaje eco-friendly pentru produsele tale?

Cum sa alegi ambalaje eco-friendly pentru produsele tale?

Ai un food truck sau un restaurant cu produse vegetariene si vegane? Atunci va trebui sa stii cum sa alegi ambalajele eco-friendly pentru produsele tale, ca astfel acestea sa coincida cu etica vegana si vegetariana.

Te pasioneaza mancarea vegetariana si vegana, iar asa ti-ai deschis un business de acest gen. Stii, totusi, ca eticile acestor lifestyle-uri includ si produsele eco-friendly? Un client vegan va refuza, probabil, mancarea servita in ambalaje din materiale precum plastic sau polistiren expandat, deoarece acestea nu se descompun aproape deloc, ajungand astfel sa polueze. De aceea, este important sa stii cum sa alegi ambalaje eco-friendly pentru produsele tale, pentru a atrage clientela si publicul tinta, atunci cand ai un restaurant vegan sau vegetaian.

Ce inseamna eco-friendly?

In romana, acest termen s-ar traduce “prietenos cu mediul inconjurator”. Automat, aceste materiale trebuie sa fie obtinute din surse sustenabile, etice si care, atunci cand devin deseuri, sa poata fi reciclate cu usurinta si sa se descompuna in scurt timp. Asadar, un material popular pentru ambalaje eco-friendly este cartonul, datorita fapului ca este obtinut din celuloza.

Celuloza vine, dupa cum probabil stiai, din lemn, insa datorita faptului ca materialele din celuloza sunt usor de reciclat, copacii nu trebuie taiati pentru a putea obtine mai multa materie prima din care sa fie realizate ambalajele. Deoarece cartonul este fragil si se descompune usor atunci cand intra in contact cu alimentele umede sau lichide, ambalajele din carton sunt cerate pentru a le conferi o rezistenta mai buna ca ambalaj (ceara este, deasemenea, eco-friendly si poate fi vegana, din soia).

In plus, materialele eco-friendly sunt si compostabile, atunci cand reciclarea lor nu este posibila. Asta inseamna ca pot fi folosite in alte scopuri utile, iar asa este redusa risipa.

Materiale biodegradabile versus eco-friendly

Termenii nu sunt exclusivi reciproc. Materialele eco-friendly sunt automat biodegradabile, insa este posibil ca unele materiale biodegradabile sa nu fie eco-friendly, precum PLA. Desi plasticul de acest tip poate fi reciclat si nu contine microplastic nociv, timpul sau de descompunere este lung, iar de aceea, in cazul in care ajunge in natura, va fi aproape la fel de nociv ca plasticul normal. Asadar, ca exemplu, un material biodegradabil si eco-friendly este bambusul.

De asemena, bambusul este un material sustenabil, deoarece acest tip de lemn creste intr-un mod rapid, putand fi recoltat mai des decat lemnul normal. Datorita cresterii rapide, este si elastic, ceea ce il face versatil in mai multe industrii, nu doar cea alimentara.

Ce inseamna materiale compostabile?

In tarile in care este bine pus la punct un sistem de reciclare, cu siguranta exista si proceduri de compostare. Alimentele, ambalajele si toate produsele compostabile sunt descompuse in materie prima si folosite pentru fertilizant. Materialelele compostabile sunt PLA-ul (acidul poliactic) si celuloza (lemnul, bambusul si alternativele din hartie). Am mentionat aceste doua materiale datorita faptului ca vei gasi ambalaje realizate din materiale biocompostabile si eco-friendly si in gama noastra de produse.

Daca te-ai decis sa ajuti natura adoptand un stil de viata vegan sau vegetarian si ti-ai creat un business prin care sa impartasesti clientlilor acest lifestyle, atunci vei avea nevoie cu siguranta si de ambalaje eco-friendly; asadar, comanda acum!

Posted on 27-04-2024 Ambalaje compostabile 1395

Menu

Top
Compare 0