Cand spunem economii pentru afaceri prin reciclare, poate acest lucru sa includa si ambalajele de unica folosinta? Da! Te intrebi cum? Iti spunem noi aici.
Fiecare antreprenor din industria HoReCa cunoaste, cu siguranta, ca ambalajele de unica folosinta sunt un cost lunar care sunt o investitie necesara. Asa cum incluzi cheltuielile lunare pentru localul tau atunci cand iti stabileti bugetul, cum ar fi chiria, facturile si toate cele, incluzi, bineinteles, un buget pentru aprovizionare, unde poti include ambalajele de unica folosinta. Totusi, cum putem vorbi despre economii pentru afaceri prin reciclare, daca ambalajele de unica folosinta in sine sunt o cheltuiala obligatorie?
De la investitie la profit: cum sa eficientizezi ambalajele si sa profiti din reciclare
Tinand cont de faptul ca ai nevoie musai de ambalaje de unica folosinta, poti face economii chiar si-asa. Iata cateva criterii pe care sa le ai in vedere atunci cand te aprovizionezi, ca sa optimizezi ambalajele:
- Cumpara o cantitate precisa de ambalaje, aproximand numarul conform vanzarilor din trecut. Daca iei prea multe odata, economiseste-le si echilibreaza numarul la urmatoarea comanda. Astfel, reduci cheltuielile lunare.
- Alege ambalaje de unica folosinta de dimensiuni potrivite. Daca ai preparate mici in amabalaje prea mari, ajusteaza portia sau cumpara cutii mai mici.
- Alege materiale sustenabile. Materialele biodegradabile si eco-friendly sunt nu doar mai ieftine, ci iti ofera si un avantaj in plus fata de cele din plastic.
Avantajul materialelor biodegradabile: cum poti profita?
Cand spunem economii, nu ne referim strict la a taia din cheltuieli. In economii, intra si profiturile, nu? Ei bine, daca alegi ambalaje biodegradabile din materiale eco friendly, poti promova acest lucru. Facandu-ti reclama si anuntand ca faci un pas spre sustenabilitate, vei atrage mai multa clientela. Unele persoane, poate, evitau sa devina clientii tai din cauza faptului ca ambalajele vechi erau din plastic. Odata ce vei face schimbarea, nu vor mai avea scuza sa nu isi satisfaca curiozitatea si sa devina clienti, nu?
Aceast public tinta este surprinzator de mare. Indiferent ca vorbim de persoane al caror sil de viata este conventional, bio sau orice altceva, pe multi ii preocupa mediul. Asadar, nu subestima puterea unei mici schimbari - la urma urmei, carul mic rastoarna carul mare.
Alte cai pe care poti face economii cu ajutorul ambalajelor de unica folosinta
In functie de industria in care activezi, ai putea gasi mai multe oportunitati in a taia din costuri. Poti, de exemplu, sa iei ambalaje de unica folosinta cat mai versatile. O caserola compartimentata va fi buna atat pentru o shaorma, cat si pentru felul intai. Un bol din plastic biodegradabil va fi perfect atat pentru lichide, cat si pentru salate.
Pe scurt, facand alegeri responsabile pentru mediu, te fortezi sa devii cat mai creativ(a). Desigur, exista optiuni si optiuni: daca alegi sa ai cat mai multe feluri de ambalaje disponibile, poti cere mai mult pe livrarea lor sau poti elimina din meniu preparatele fara succes, ca sa nu mai cheltui bani pe ingredientele respective. Afacerea ta sta in mainile tale: aprovizioneaza-te de la noi, Snick Ambalaje.