Stim bine ca atunci cand este vorba de experienta clientului, conteaza orice mic detaliu. Nu vom dori sa dezamagim inca de la prima impresie. In randurile ce urmeaza ne oprim la capitolul ambalare eficienta pentru produsele fragile. Cum facem acest lucru?
In cazul produselor din alta gama stim cu totii despre notarea fragil sau atentionarea de orice fel ca produsele din interior sunt fragile si impun manipulare cu atentie. Mai stim si despre folia de bule. Ce ne facem insa cu produsele alimentare fragile? Iata cateva sfaturi pentru ambalarea eficienta a produselor fragile in industria alimentara.
Folositi produsele corespunzatoare
Un motiv pentru care mancarea nu ajunge asa cum trebuie la client este marimea necorespunzatoare. Asta inseamna ca fie alegeti o caserola, un bol, prea mici sau prea mari. Mancarea se varsa, se imprastie si in nici unul din aceste cazuri nu este ceva placut. Folositi ambalajele corespunzatoare, atat in ceea ce priveste gramajul meniului, cat si alegerea conforma intre tip de produs si rezistenta materialelor.
Spre exemplu, la alimentele grase hartia sau cartonul simplu se vor deteriora, motiv pentru care sunt necesare masuri suplimentare. Spre exemplu, hartia pentru shaorma este special creata pentru astfel de preparate, avand o suprafata cerata, ce nu permite scurgerea grasimii si deteriorarea hartiei de ambalare.
Etichetare si ambalaje diverse
O alta masura pe care o puteti lua este sigilarea, daca un astfel de aparat este practic. Pot fi de asemenea folosite si stickere, benzi de sigilare, pentru a inchide mai bine pungile in care sunt asezate strategic produsele, bine ambalate.
Evident ca va conta si modul in care toate acestea sunt manipulate si transportate. Pentru cei care au acest serviciu de delivery disponibil si care dispun de personal dedicat transportului, e bine de punctat ca fac diferenta dotarile si anume echipamentele pentru livrare - geanta izolata termic, geanta speciala pentru preparate precum pizza.
Extra tip: recomandam sa va diversificati materialele de ambalare, dar sa utilizati doar ce stiti ca functioneaza si are randament in cazul vostru. Nu uitati de sacosa cu mostre!
Micile detalii
In alegerea tipurilor de ambalaje nu avem cum sa nu notam faptul ca cele compartimentate sunt net superioare. Poate ca ati facut deja o diferenta din acest punct de vedere, tinand cont de pret. Este vorba despre posibilitatea de a separa foarte bine mancarea de garnitura, astfel incat sa nu se amestece si sa arate impecabil inainte de servire.
Folositi ambalaje adanci, pentru a evita scurgerile. Completati cu acele capace 100% compatibile, din acelasi tip de material, dar si in marimea potrivita. Inchiderea trebuie sa fie etansa, nu insa foarte complicata.
Ce se intampla cand nu tinem cont de toate aceste aspecte si de procedura corecta de ambalare? Problemele se tin lant, intrucat pot fi create situatii precum: produsele pot fi deteriorate, clientii nemultumiti dau feedback negativ, iar in cele din urma brandul are de suferit, este afectata reputatia restaurantului/localului etc.
Asadar, nu merita sa riscati imaginea pentru ceea ce ati putea evita, cu cateva decizii bune. Nu uitati, daca aveti nevoie de consiliere, de ambalaje personalizate, suntem solutia voastra!