Chiar daca in perioada pandemiei industria HoReCa a avut de suferit in mod considerabil, iata ca fenomenul poluarii nu a fost stopat, ba din contra, a luat o amploare alarmanta.
Plasticul este, dupa cum ai banuit, principala sursa a poluarii, fiind prezent in majoritatea eco-sistemelor si afectand atat flora, cat si fauna. Ambalajele sunt prezente oriunde te-ai afla, sub diferite forme si materiale, insa cu acelasi impact negativ asupra naturii din cauza modului in care sunt folosite si aruncate.
Acest fenomen din ce in ce mai amplu trebuie sa ridice un semnal de alarma in randul detinatorilor de afaceri din industria ospitalitatii, iar produsele din gama noastra diversificata eco-friendly sunt o varianta optima de luat in calcul pentru a reduce fenomenul poluarii.
Impactul deseurilor din plastic asupra naturii
Cantitatea din ce in ce mai crescuta de deseuri din plastic produsa in aceasta societate a facut ca intreaga natura sa se confrunte cu disparitia a numeroase specii de plante si animale. Efectul plasticului excesiv este vizibil nu doar in soluri, ci si in apa, aer si in habitatele naturale.
Deseurile aruncate pe sol au o durata mare de descompunere, care poate atinge chiar si cateva sute de ani. Acestea elibereaza substante toxice care afecteaza fertilitatea solului si chiar poate stopa biodiversitatea.
In schimb, deseurile aruncate in apa contribuie la contaminarea apei cu substante periculoase, virusi si alte bacterii nocive. Acest lucru are un efect direct asupra faunei marine si poate pune in pericol resursele de apa potabila.
Deseurile din plastic aruncate in gropile de gunoi sau arse elibereaza gaze cu efect de sera, iar acest lucru se traduce prin schimbarile climatice din ce in ce mai vizibile, dar si prin probleme de sanatate ale oamenilor.
Alaturi de cele mentionate, se constata si efectul pierderilor economice, traduse prin cresterea costurilor privind salubrizarea si a altor servicii de acest tip.
Acum ca ai aflat ce efect major au deseurile pentru intreaga planeta, este cazul sa descoperi cateva sfaturi pentru reducerea deseurilor prin intermediul ambalajelor inteligente.
Ce solutii sunt la indemana in industria HoReCa?
Pentru a putea reduce impactul deseurilor din plastic asupra mediului inconjurator, este necesara adoptarea unor masuri, pe care le vom expune in urmatoarele randuri.
- Reducerea cantitatii de deseuri - aici este vorba de consumul responsabil si de evitarea risipei, prin alegerea unor ambalaje eco-friendly sau a celor reutilizabile.
- Reciclarea - reciclarea materialelor din care sunt confectionate ambalajele, precum carton, hartie sau altele similare, poate contribui major la reducerea cantitatii de deseuri din gropile de gunoi.
- Constientizarea fenomenului de poluare in randul cetatenilor - suntem de parere ca o planeta sanatoasa are la baza o gandire ecologica si o educatie indreptata spre gestionarea deseurilor din partea fiecarui cetatean, indiferent de varsta.
- Ambalajele inteligente - chiar daca denumirea te poate induce in eroare, trebuie sa stii faptul ca acest tip de ambalaje se refera la materialele prietenoase cu natura, a caror durata de descompunere este una relativ scurta si nu dauneaza in niciun fel florei sau faunei.
De asemenea, promoveaza conceptul de sustenabilitate prin optarea pentru consumabile reutilizabile, precum tacamurile. In plus, daca optezi pentru ambalajele din materiale eco-friendly, trebuie sa stii faptul ca acestea sunt rezistente si ofera o experienta culinara placuta fiecarui client in parte.
Asadar, iata cum poti imbina utilul cu placutul in afacerea HoReCa cu ajutorul ambalajelor si consumabilelor smart. Aceasta alegere te poate ajuta sa reduci in mod semnificativ deseurile, sa reduci cheltuielile si sa protejezi mediul inconjurator.