Atunci cand alegeti tipul de ambalaje folosite, va asigurati ca ati luat una dintre cele mai bune decizii. Este important si ca mesaj promovat, dar mai ales tinand cont de profitabilitate. Stim ca sunt in lumea reflectoarelor ambalajele realizate din materiale biodegradabile. Sunt o necesitate, sunt impuse conform legii in vigoare.
Sa vorbim insa si despre dezavantajele ambalajelor din hartie si carton. Daca ele exista.
Ce aspecte ar putea fi defavorizante in cazul ambalajelor din hartie sau carton?
Am abordat si cu alte ocazii, aici pe blog, despre dezavantaje in cazul ambalajelor din carton. Sa detaliem si sa vedem daca acestea sunt similare si in cazul celor din hartie.
- Rezistenta mai scazuta la umiditate
Asta in conditiile in care ambalati produse de asa natura incat sa produca umiditate sau sa aiba nevoie de mediu cu umiditate mai ridicata. Devin fragile si se deterioreaza mai repede. Poate fi o situatie problematica mai ales daca vorbim despre transportul unor produse sau in cazul celor care au serviciul de delivery. Exista insa si solutii, spre exemplu in cazul produselor precum lipia rulata, exista hartia cerata care metine produsul intact si nu permite scurgeri de sos sau ulei din acesta, prin urmare ambalajul la exterior nu se va deteriora.
- Protectie mai scazuta impotriva deteriorarii
Fata de alte tipuri de materiale sau de ambalaje pentru ambalare, in cazul hartiei protectia este mai redusa la deteriorari mecanice sau la impact de orice fel. Din nou, vorbim despre deteriorare la manipulare sau la transport.
Un alt aspect de luat in considerare se refera la limita de greutate, la capacitatea de incarcare. Depinde de tipul de ambalaj din hartie si de calitatea materie prime, insa in general hartia sau chiar si cartonul limiteaza din aceste puncte de vedere.
In egala masura am putea vorbi despre actiunea factorilor externi si despre faptul ca nu rezista la fel de bine ca alte tipuri de materiale la actiunea luminii, caldurii etc. Sunt asadar produse mai fragile, care necesita atentie in aceasta privinta.
Daca tinem cont de aceste aspecte, se prea poate ca folosind hartia sa fie necesar ulterior si de alte tipuri de ambalaje, specializate sau de tratamente suplimentare. Spre exemplu sa solicitati hartie stratificata sau laminata, dupa caz, incat sa aiba stratul suplimentar, de protectie. Depinde insa si de standardele de siguranta pentru fiecare domeniu de activitate.
Cu toate acestea, ambalajele din hartie sau din carton sunt unele dintre cele mai populare tipuri, sunt versatile de asemenea si implica anumite beneficii - sunt alegeri sustenabile.
Ambalajele corecte, la produsele corecte
Fiecare tip de ambalaj este realizat la standarde. De altfel ne asumam sa va demonstram calitatea a ceea ce distribuim, prin faptul ca va punem la dispozitie si sacosa cu mostre. Puteti alege tipurile de ambalaje de unica folosinta pentru sacosa cu mostre si dupa ce le-ati testat practic sa reveniti cu o comanda.
Tineti cont de toate detaliile si cautati alternative. Pentru cei care au nevoie de consiliere, suntem prompti si disponibili in a le oferi ghid spre alegerea corecta si sustenabila, dar si convenabila pentru afacerea lor.